Bibliografia de restauració… de rebaixes!

Al taller hem anat de rebaixes, i estic encantada de la vida! L’ICCROM té llibres a molt bon preu (vaig avisar a facebook, que ningú digui que m’ho guardo per mi). I m’he firat, per només 17 €, mireu què m’he comprat:

  1. Climate in museums. GUICHEN, Gaël. ICCROM, Roma, 1984. ISBN: 92-9077-082-1.
  2. Solubility and solvents for conservation problems. TORRACA, Giorgio. ICCROM, Roma, 2005. ISBN: 92-9077-196-8.
  3. Conservation des manuscrits de Dunhuang et d’Asie centrale. BRANDT, Astrid; COHEN, Monique. ‘Éstudes et recherches’. Bibliothèque National de France. Paris, 1988. ISBN: 2-7177-2038-3
  4. Conservation of waterlogged wood and wet leather. MÜHLETHALER, Bruno. Eyrolles, Paris, 1973.

Llibres de conservació i restauació comprats a l'ICCROM

Els dos primers són dos manuals bàsics i essencials, el de clima per a qualsevol persona interessada en la conservació del patrimoni, ja sigui del món de la museologia, l’arxivística o la restauració. Tots sabem que un bon control de la humitat relativa i la temperatura és la clau per una llarga preservació patrimonial. El segon és indispensable per a restauradors de qualsevol especialitat, útil per a escollir el millor dissolvent per a cada tractament i suport.

El de manuscrits… què he de dir! Els cassos de restauració de paper mai no sobren en la meva biblioteca, i menys encara si es tracta de manuscrits singulars i als que s’ha fet tractaments amb recursos tecnològics de primer nivell.

El darrer llibre, és d’aquells que esperes no haver de necessitar mai: Típica situació d’un llibre amb cobertes de pell i/o fusta que rescaten d’un barco enfonsat… i te’l porten regalimant d’aigua salada al taller… el dia a dia de qualsevol restaurador de paper, vaja! Per a aquests cassos estranys, o similars, és fantàstic poder consultar el llibre en paper. Per la pell especialment: la coneixem poc i té una estructura molt complexa i delicada.

Si us he fet dentetes, potser encara hi sou a temps: http://www.iccrom.org/bookshop/

Bones vacances!

Deixa un comentari

Filtra entrada per: