Materials intel·ligents per a l’emmagatzematge i exposició de patrimoni cultural

APACHE és un nou Projecte Europeu que té per objectiu el desenvolupament d’una nova generació de solucions per a l’emmagatzematge i exposició d’objectes custodiats en institucions culturals. Aquestes innovacions inclouen vitrines actives i intel·ligents i caixes d’ emmagatzematge i d’arxiu que millorin les condicions en l’exposició, emmagatzematge i transport en museus, arxius, biblioteques i col·leccions privades.

Animo als qui treballin en col·leccions de material cultural (conservadors, personal de museus, arxius, biblioteques) a que responguin. Ens interessa ser-hi representats per a poder beneficiar-nos dels desenvolupaments que es derivin d’aquesta recerca.

Se’ns demana sobre el mobiliari, els encapsulats i/o embolcalls de protecció, els sistemes de control ambiental, si n’hi ha, la monitorització de la humitat relativa, temperatura, contaminants, etcètera.  Amb tot això es pretén aprofundir en la situació real de les institucions i el personal encarregat de la custòdia del patrimoni, per a investigar sobre materials “intel·ligents” que responguin millor a les nostres necessitats.

El qüestionari és totalment anònim i per tant t’animem a ser franc en les respostes. Està previst compartir els resultats de l’enquesta cap a finals de setembre del 2019… pel que cal afanyar-se a omplir-la!

http://www.apacheproject.eu/survey/
És també en català, responent a la primera pregunta, d’idioma.

Moltes gràcies!Contingut relacionat:

Mínima intervenció en la Serra i BaletL'encapsulat com a recurs (desesperat) de restauració“Smart books” i terrorisme bibliogràficTinc fongs! (... o tinc fòxing?)

Deixa un comentari

Filtra entrada per: