Restaurar un llibre, el millor regal de Nadal

Potser sí que sent restauradora de paper i llibres la meva opinió està una mica esbiaixada, però estic del tot convençuda que el millor regal de Nadal és la restauració d’un llibre!

La restauració és màgica, perquè retorna la vida a llibres que semblaven per llençar. En aquesta biblioteca petitíssima, molts dels llibres han estat enquadernats per amics enquadernadors i companys de professió.
Hi ha llibres enquadernats per en Pere Sacot, en Josep Cambras, Teresa Marquès, Carla Busquets (Catalunya), Ágnes Nemes (Hongria), Ann Frellsen (USA), Daphné Buisson (França)… i enquadernadors d’altres països i èpoques que no tinc el gust de conèixer!

Bon Nadal a tots!

💡 Eulàlia Armengol (idea)
🎥 Pep Soler (Dolly zoom)
🗣️ Jordi Tomàs (veu bibliòfil)
🗣️ Gemma Ventura (veu restauradora)
🎬 Rita Udina (aranya, timelapse, muntatge i direcció)
🎵 Three princesses of Lilac meadow de Patrick de Arteaga
🎵 Deck the Halls d’R.Tists for Christmas

video de la mini-restauradora que restaura un llibre per a un bibliòfil

2 Comments

 1. Dionís Bellpuig 2021-12-23 at 14:15 - Reply

  Per una qüestió d’edat…. Playmòbils…. estètica retro setentera. Un suposat Tarantino amb tendresa i humor. La revolució Adlib arriba a la restauració, oficiada per una restauradora desinhibida que ens felicita les festes en texans… de plàstic. Perquè una pot anar a Pachà sent una hippy contracultural. Cada cosa té el seu moment. Ja estem cansats de felicitacions en forma de targeta de la iaia… amb la Verge Maria, la criatura i el figurant de Sant Josep que no s’assabenta mai d’on està. Excel.lent felicitació.

  Dionís Bellpuig.

  • Rita Udina 2021-12-23 at 14:29 - Reply

   hahahha… gràcies mil senyor Bellpuig!
   Em fa molt feliç que arribi el missatge.
   De petita el Nadal era màgic i especial, i per anys que passin encara conservo aquest patrimoni emocional. Segurament té poc a veure amb la verge Maria i els regals, i molt amb les ganes de compartir il·lusió amb els que estimes, fins i tot quan la situació no sigui per tirar coets.
   Una fortíssima abraçada i molt bones festes!

Deixa un comentari

Filtra entrada per: