Restauració de llibres antics de l’INSPAI

  • BeneficiariINSPAI, Centre de la Imatge (Diputació de Girona).
  • Objecte: Llibres antics, enquadernacions en rústica i en cartoné.
  • Danys: Desmembrament (cobertes despreses), vores rebregades, fulls solts.
  • Tractament de restauració: Consolidació estructural (unir cobertes i restituir els relligats trencats), neteja, consolidació de cantoneres obertes, vores, hidratació i nodrit de la pell. Al llibre amb cobertes de cartolina se li ha articulat el llom (que era fix) perque no pateixi tant durant la manipulació.
  • Col·laboradors: Pere Sacot.

Aquests dos llibres tenen estructura ben diferent: l’àlbum un relligat industrial sense nervis; i l’enquadernació holandesa un relligat a la grega sobre cordills. Malgrat tot tenen en comú que el pes del llibre excedia les possibilitats de sengles cosits, de manera que ha calgut en ambdós cassos trobar una solució que superi la fortalesa de l’estructura original, sense comprometre el seu aspecte extern. N’estem molt satisfets perquè si bé els llibres han guanyat en resistència, res de de fora fa pensar en les canvis estructurals que s’hi han fet.

Fent clic sobre la imatge pots veure més dades de l’objecte i detalls sobre la restauració dels llibres.

Àlbum Meravella Àlbum MeravellaGeografia General de Catalunya

 

Projectes relacionats:
restauració d'enquadernacions en rama i en rústicaCurs: Conservació, reparació i restauració de llibresRestauració de còdex manuscrit en pell i pergamírestauració d'enquadernacions semi-flexibles en pergamíRestauració d'enciclopèdia afectada per aiguaRestauració de llibre en ramaRestauració de enquadernacions en rústica, llibres de butxacaRestauració de llibres i periòdics de l'hemeroteca

Clients i anys