Restauració dels pergamins del fons Mas Oliveres

Els pergamins del fons Mas Oliveres (s.XII-XVII) tenien llacunes de rosegadors (rates) i de lepisma (peixet de plata). També hi havia taques i -com és habitual en aquest suport-arrugues.
Pergamins del Mas Oliveres Pergamins del Mas Oliveres
Foto 1: Pergamins abans de restaurar. Foto 2: Pergamins restaurats, en fundes de conservació a mida (Melinex i cartolina).

Els pergamins es van netejar i aplanar, i en alguns cassos es van reforçar àrees dèbils (les imprescindibles, vist que es manipularien sempre en la funda).
Cal advertir que la funda a mida amb Melinex (plàstic transparent amb característiques de llarga conservació), per bé que permet la circulació d’aire pel costat que queda obert i per la porositat de la cartolina del revers, només és recomanable per a ambients estables d’humitat relativa, ja que d’altra banda podria comportar problemes de condensació d’aigua.
Pergamins del Mas Oliveres. Arxiu Comarcal del Vallès OrientalPergamins del Mas Oliveres. Arxiu Comarcal del Vallès OrientalFoto 3 Pergamí de 1544 abans de restaurar. Foto 4: Pergamí de 1544 restaurat.

Compartir IGUAL citant AUTORA i ENLLAÇ

Clients i anys