Restauració d’enquadernació semi-flexible en pergamí

  • Beneficiari: Col·lecció privada.
  • Objecte: Enquadernació semi flexible en pergamí. “Semi” perquè dins les cobertes hi ha un cartró que li dóna una certa rigidesa, encara que no estiguin encolades al pergamí. Llibre imprès.
  • Data: s.XVII-XVIII.
  • Danys: Danys estructurals greus: tapes soltes per trencament de l’ànima de les capçades i els nervis. Pèrdues al pergamí en llom i coberta. Adhesiu sintètic afegit antigament en la coberta anterior (part més fosca). Pèrdua de les brides i les tanques de botó.
  • Tractament de restauració: Reparació dels danys estructurals (coberta solta), consolidació i aplanat per tensió del pergamí. Restitució de les capçades i nervis trencats, així com de les tanques-botó perdudes. Re-enquadernació amb les cobertes originals.
  • Restauradors: Rita Udina.

Compartir IGUAL citant AUTORA i ENLLAÇ

 


Contingut relacionat:
Restauració de manuscrits amb enquadernació flexible en pergamí amb solapaICPWH (Sarajevo): Possible solució per a les enquadernacions en ramaRestauració d’enquadernació flexible en pergamí amb solapaRestauració d'enquadernació semi-flexible amb fongsRestauració d'enquadernació semi-flexible en pergamí jaspiatRestauració d’incunables de la Biblioteca Carles RaholaRestauració de còdex manuscrit en pell i pergamírestauració de llibre lacat amb adhesius i altres vernissosrestauració d'enquadernació flexible en pergamí amb nervis de ferroestructures dels llibres medievals: enquadernacions gòtiques i romàniquesrestauració d'un àlbum de gran format amb enquadernació de pergamíEstudi de la consistència de las estructures dels llibresCaracterístiques dels llibres de llom buit i articulatrestauració d'enquadernacions flexibles en pergamírestauració de manuscrit, una enquadernació renaixentista en pell, amb un panyrestauració de capçades, i tipus de capçades en enquadernacionsRestauració de manuscrits medievals en paper de draps amb galeries de corcs de l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre (Tortosa)

Clients i anys