Restauració d’enquadernació flexible en pergamí amb solapa

  • Beneficiari: Col·lecció privada.
  • Objecte: Enquadernació flexible en pergamí amb solapa. És un llibre de receptes de cuina, manuscrit.
  • Data: s.XVIII-XIX.
  • Danys: El pergamí havia estat reiteradament “netejat” amb oli, de manera que patia una forta oxidació i dessecament. Llacunes importants al pergamí. Pèrdua de la tanca.
  • Tractament de restauració: Eliminació del greix de la coberta, hidratació del pergamí, consolidació i aplanat per tensió. Restitució dels reforços de pell del llom i de la tanca. Re-enquadernació amb les cobertes originals.
  • Restauradors: Rita Udina.

Enquadernació flexible en pergamí (abans i després de la restauració)
Aplanat per tensió de pergamíCompartir IGUAL citant AUTORA i ENLLAÇ

 


Contingut relacionat:
Restauració de manuscrits amb enquadernació flexible en pergamí amb solapaICPWH (Sarajevo): Possible solució per a les enquadernacions en ramaRestauració d’enquadernació semi-flexible en pergamíRestauració d'enquadernació semi-flexible amb fongsRestauració d'enquadernació semi-flexible en pergamí jaspiatRestauració d’incunables de la Biblioteca Carles RaholaRestauració de còdex manuscrit en pell i pergamírestauració de llibre lacat amb adhesius i altres vernissosrestauració d'enquadernació flexible en pergamí amb nervis de ferroestructures dels llibres medievals: enquadernacions gòtiques i romàniquesrestauració d'un àlbum de gran format amb enquadernació de pergamíEstudi de la consistència de las estructures dels llibresCaracterístiques dels llibres de llom buit i articulatrestauració d'enquadernacions flexibles en pergamírestauració de manuscrit, una enquadernació renaixentista en pell, amb un panyRestauració de manuscrits medievals en paper de draps amb galeries de corcs de l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre (Tortosa)restauració de capçades, i tipus de capçades en enquadernacions

Clients